4: Recreatie, bewegen en sport

Speerpunten
1. Recreatiepark Walburgen
2. Groene beweegtuin
3. Sport en bewegen in Gendt. 

Het rijke bestaande sport-aanbod in Gendt kan elkaar versterken. Er liggen kansen voor Vitaal Sportpark Walburgen om meer mensen in Gendt te laten bewegen.


KLIK HIER
voor de volledige evaluatie van de Corona activiteiten op Walburgen in samenwerking met "Walburgen Beweegt"

 

Onverwacht succes in deze moeilijke tijd!!

 

30 januari 2021

Meer dan 250 kinderen namen tijdens de huidige lockdownperiode al deel aan activiteiten op Sportpark Walburgen in het Gelderse Gendt. Dat is een succes dat initiatiefneemster Sanne Cobussen zelf ook niet had voorzien. Het feit dat zoveel kinderen ondanks alle beperkende coronamaatregelen hiermee extra hebben kunnen bewegen, is voor haar het bewijs dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten: “Het loopt hier als een tierelier.”

 

 

 

Walburgen beweegt

Gendt Vooruit en Walburgen Beweegt hebben de handen ineen geslagen. Met deze samenwerking hopen we de ontwikkelingen rondom recreatie, bewegen en sport in Gendt te stimuleren. We zijn ontzettend trots op de rol van Zwembad Walburgen en de stichting Walburgen Beweegt als coördinator van Vitaal Sportpark Walburgen. De corona maatregelen en allerhande restricties maken sporten en bewegen lastiger. Op de ligweide van Zwembad Walburgen en op het beach volleybalveld kunnen vanaf 11 mei weer activiteiten voor kinderen georganiseerd worden door verschillende sportverenigingen en organisaties. Walburgen Beweegt faciliteert deze sportverenigingen en organisaties met een accommodaties. In nauwe samenwerking met de gemeente en de sport- en cultuurcoaches van SWL kunnen de kinderen elkaar weer treffen en samen sporten en spelen. Op termijn kunnen mogelijk ook (beweeg)activiteiten voor volwassenen ontwikkeld worden.

 

Ook LTC Gendt draagt haar steentje bij.

De tennisvereniging stelt haar accommodatie beschikbaar voor niet leden om toch te kunnen sporten en zo tot de noodzakelijke lichamelijk beweging te komen.

Het aanbod bestaat uit: vrijspelen met je maatjes (sinds 20 mei is dubbelspel onder voorwaarden weer toegestaan) uit het volgen van een verkort tennislesblok van 6 lessen door onze eigen tennisleraar en uit een tennisclinic van 2 uur voor groepen tot max. 8 personen van bijvoorbeeld andere sportverenigingen.

De junioren van 6 t/m 12 jaar mogen alleen onder toezicht gebruik maken van de banen, de studenten/scholieren (13 t/m 18 jr) en senioren mogen zonder toezicht spelen.

Om te kunnen sporten, is vooraf reserveren van een baan noodzakelijk. Hiervoor heb je een pasje nodig waarmee je via internet een baan kan reserveren. Deze zomer biedt de tennisvereniging deze mogelijkheid van juni t/m augustus. Voor dit Zomerlidmaatschap wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Nadere informatie en aanmelden via de site www.tennisclubgendt onder lidmaatschap/zomerlid.