4: Recreatie, bewegen en sport

Speerpunten
1. Recreatiepark Walburgen
2. Groene beweegtuin
3. Sport en bewegen in Gendt.
Het rijke bestaande sport-aanbod in Gendt kan elkaar versterken. Er liggen kansen voor Vitaal Sportpark Walburgen om meer mensen in Gendt te laten bewegen.

opening
Opening Pumptrack Gendt groot succes

Op vrijdag 24 september 2021 om 15.00 uur was het dan eindelijk zover. De Gendtse jeugd kreeg officieel toegang tot hun eigen pumptrack Next Level. Om 14.00 kwamen de eerste pumptrackers al aan. Met step en helm wachtten ze ongeduldig op de opening van de pumptrack. Na een vendelhulde, op enkele heuvels in de baan, door 2 jeugdleden en een senior vendelier van het schuttersgilde St. Sebastianus volgde een welkomstwoord van Sjaak Kregting, voorzitter van Gendt Vooruit. Na een woordje van de burgemeester Nelly Kalfs waarin ze benadrukte deze accommodatie geheel van en voor de kinderen zelf was en dat hier plaats is voor alle kinderen op wieltjes, zelfs voor rolstoelers, naderde de opening. Het vlinderfonds bood ondertussen 2 steps aan voor kinderen die eens willen proberen te pumptracken. Vervolgens was het kinderburgemeester, Merel Hillen en de initiatiefnemer voor de baan, Lef Jansen die samen het lint door knipten. Daarna gaven de mensen van Waalhalla een demonstratie waarna het feest kon beginnen. De pumptrack was meteen overbezet door de vele stuntfietsen, steps en skates. Het bleef de hele middag druk ondanks de leuke activiteiten die ook op sportpark Walburgen werden georganiseerd. Als Gendt Vooruit danken we iedereen die aan dit mooie initiatief heeft meegewerkt: de gemeente, de bouwer van de baan, sponsors en zeker niet te vergeten, alle vrijwilligers.KLIK HIER
voor de volledige evaluatie van de Corona activiteiten op Walburgen in samenwerking met "Walburgen Beweegt"

 

Onverwacht succes in deze moeilijke tijd!!

 

30 januari 2021

Meer dan 250 kinderen namen tijdens de huidige lockdownperiode al deel aan activiteiten op Sportpark Walburgen in het Gelderse Gendt. Dat is een succes dat initiatiefneemster Sanne Cobussen zelf ook niet had voorzien. Het feit dat zoveel kinderen ondanks alle beperkende coronamaatregelen hiermee extra hebben kunnen bewegen, is voor haar het bewijs dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten: “Het loopt hier als een tierelier.”

 

 

 

Walburgen beweegt

Gendt Vooruit en Walburgen Beweegt hebben de handen ineen geslagen. Met deze samenwerking hopen we de ontwikkelingen rondom recreatie, bewegen en sport in Gendt te stimuleren. We zijn ontzettend trots op de rol van Zwembad Walburgen en de stichting Walburgen Beweegt als coördinator van Vitaal Sportpark Walburgen. De corona maatregelen en allerhande restricties maken sporten en bewegen lastiger. Op de ligweide van Zwembad Walburgen en op het beach volleybalveld kunnen vanaf 11 mei weer activiteiten voor kinderen georganiseerd worden door verschillende sportverenigingen en organisaties. Walburgen Beweegt faciliteert deze sportverenigingen en organisaties met een accommodaties. In nauwe samenwerking met de gemeente en de sport- en cultuurcoaches van SWL kunnen de kinderen elkaar weer treffen en samen sporten en spelen. Op termijn kunnen mogelijk ook (beweeg)activiteiten voor volwassenen ontwikkeld worden.

 

Ook LTC Gendt draagt haar steentje bij.

De tennisvereniging stelt haar accommodatie beschikbaar voor niet leden om toch te kunnen sporten en zo tot de noodzakelijke lichamelijk beweging te komen.

Het aanbod bestaat uit: vrijspelen met je maatjes (sinds 20 mei is dubbelspel onder voorwaarden weer toegestaan) uit het volgen van een verkort tennislesblok van 6 lessen door onze eigen tennisleraar en uit een tennisclinic van 2 uur voor groepen tot max. 8 personen van bijvoorbeeld andere sportverenigingen.

De junioren van 6 t/m 12 jaar mogen alleen onder toezicht gebruik maken van de banen, de studenten/scholieren (13 t/m 18 jr) en senioren mogen zonder toezicht spelen.

Om te kunnen sporten, is vooraf reserveren van een baan noodzakelijk. Hiervoor heb je een pasje nodig waarmee je via internet een baan kan reserveren. Deze zomer biedt de tennisvereniging deze mogelijkheid van juni t/m augustus. Voor dit Zomerlidmaatschap wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Nadere informatie en aanmelden via de site www.tennisclubgendt onder lidmaatschap/zomerlid.